A sütikkel és az adatok kezelésével kapcsolatban kérjük, olvassa el az Adatkezelési tájékoztatónkat!

Pályázatot adna be vagy ajánlatot kér? Írjon e-mailt itt!

nem használt - Gyalogvezérlésű Targonca

A kedvező árú, de megbízható kínai targonca és a prémiumkategóriás japán Nissan gyalogvezérlésű vagy gyalogkíséretű targoncák egyaránt megtalálhatók webáruházunkban.

Kezeléshez szükséges joggosítvány:

7.3.1. Építő- és anyagmozgató gép kezelője (OKJ 32 582 02)
A megszerzett szakképesítés az alább felsorolt gépcsoportokba sorolható gépek kezelésére nyújt államilag elismert szakképesítést.

7.3.1.6. Targoncák

7.3.1.6.3. Gyalogkíséretű targoncák

Az elektromos üzemű targoncák egyik sarkalatos pontja a targonca akkumulátor.

A targoncaakkumulátoroknak két fő típusa van: ólmos-savas, és nikkeles-vas. Az akkumulátorok újratölthetőek és szakszerű karbantartás mellett akár hét évig is kitarthatnak. A savas ólomakkumulátorok olyanok, mint az autójában levő, csak persze nagyobbak, nehezebbek és erősebbek. Feltöltésenként 5-6 órát bírnak, vagyis eleget egy 8 órás műszak kibírásához, mielőtt újra kellene tölteni őket. Az utóbbi években ezek az akkumulátorok sokkal hatékonyabbak lettek, nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek és rövidebb feltöltési időre van szükségük.
A targoncaakkumulátorok újratöltése elég egyszerű feladat, de azért olvassuk el a gyártó útmutatóját és előírásait, mielőtt bármivel megpróbálkoznánk magunktól. Némelyik targonca akkumulátor elég nehéz és daru szükséges a kicserélésükhöz vagy az újratöltésükhöz, míg egyesek magában a targoncában újratölthetőek. Bár kaphatóak használt targonca akkumulátorok is, nem biztos, hogy ezek a legjobb vagy legbiztonságosabb megoldást jelentik. Mivel az akkumulátorokat úgy tervezik, hogy azok egy idő után elhasználódnak, ezért egy használt akkumulátor megvétele nyilvánvalóan azzal a következménnyel jár, hogy az akkumulátora nem bírja olyan sokáig, mint egy új és a megtakarítás sem lesz olyan jelentős, hogy megérje a vesződséget. Néha azonban egy használt targonca akkumulátor is megfelelő lehet rövid távú megoldásként, különösen ha megfelelően karban tartják, vagy ha tartalékalkatrésznek használják szükség esetére vagy rövid távra.