A sütikkel és az adatok kezelésével kapcsolatban kérjük, olvassa el az Adatkezelési tájékoztatónkat!

Pályázatot adna be vagy ajánlatot kér? Írjon e-mailt itt!

Elektromos targonca

Az ellensúlyos elektromos targoncák hosszú távon a legolcsóbb üzemeltetésű anyagmozgató eszközök.

Kisebb a karbantartási költsége, mint a belsőégésű motoros (dízel vagy gázüzemű) targoncáknak és az "üzemanyaga" egyszerűen a hálózati áram. Az 123targonca.hu raktárában jelenleg is számos elektromos targonca található (Baoli, Pramac), 1000-5000 kg teherbírással.

Arra érdemes figyelni, hogy a nagyobb elektromos homlokvillás targoncák töltéséhez 3 fázis szükséges, nem elég a sima 230 voltos konnektor.  


15termék 115
15termék 115

Az elektromos targonca előnyei

Az autójában található akkumulátorhoz hasonlóan működteti az elektromos targoncát is, csak persze jóval nagyobb és erősebb. Az akkumulátorokat rendszerint úgy tervezik, hogy  legalább egy normál műszakon át ki kell tartaniuk, mielőtt fel kell tölteni, a töltőállomásnak egy száraz, jól levegőztetett helyen kell lennie. Az elektromos targoncák ideális megoldások beltéri használatra, mivel nem bocsátanak ki káros gázokat, de kültéren is használhatóak, csak sima burkolaton. A gáz- vagy dízelüzemű targoncákat nem lehet belső térben használni, káros anyagkibocsátásuk és a szénmonoxid mérgezés veszélye miatt. Az elektromos targoncákat olcsóbb működtetni, mivel nem kell hozzájuk üzemanyag, de kezdetben nagyobb költséggel járnak. Az elektromos targoncák csendesek is, ami megint csak a beltéri használat mellett szól, és nincs szükség raktárterületre a dízelüzemanyag vagy gáz tárolásához. Alább egy listát találunk az elektromos targonca előnyeiről és hátrányairól.

 

Előnyök

Hátrányok

Nincs károsanyagkibocsátás

Nem alkalmas kültéri használatra

Csendes

Sima, egyenletes felszínre van szüksége

Nincs üzemanyagköltség

Drágább

Nincs szükség raktárterületre a gáz vagy a dízelüzemanyag számára

Akkumulátor töltőhely

Újratölthető, kicserélhető akkumulátorok

Az akkumulátoroknak 8 óra töltés és néhány óra hűlés szükséges használat előtt

Alacsony óraköltségű működtetés

Az akkumulátor cseréje időigényes

 

Szűrés
Teherbírás (kg)
Emelési magasság (mm)
Li-Ion akkumulátorral
Készleten
Üzemmód
Oszlop típusa